Sladkokyselé kuře

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, sůl, mletý pepř, 1 hrnek kukuřičného škrobu, 2 vejce, olej na smažní
omáčka: 0,75 hrnku krystalového cukru, 4 lžíce kečupu, 0,5 hrnku octa (použila jsem bílý vinný), 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička granulovaného česneku

Postup

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a obalíme ve škrobu a pak v rozšlehaných vejcích.

Na rozpáleném tuku osmažíme kousky prudce do zlatohněda a naskládáme je do pekáčku.

Zalijeme omáčkou a vložíme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme hodinu, každých 15 minut promícháme.

Pokud chceme více omáčky k servírování, můžeme připravit ještě jednu dávku omáčky tak, že smíchané suroviny povaříme 6-8 minut do mírného zhoustnutí.

Sladkokyselé kuře
Sladkokyselé kuře
Sladkokyselé kuře

zdroj: www.toprecepty.cz

Přidáno: 9.8.2015