Hamburger
Ingredience
4 hamburgerové housky, 700 g hovězího mletého masa, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce worcesterské omáčky, ledový, hlávkový nebo baby salát, cibule, uvařená červená řepa, 1-2 rajčata, tatarka
Postup
Maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, protlak, wocesterskou omáčku a rukou důkladně propracujeme. Přikryjeme fólií a uložíme na 30-60 minut do ledničky.
Maso rozdělíme na čtvrtiny a z každé vytvarujeme placku o trošku větší než je houska.
Papír na plechu potřeme olejem, naskládáme placky, potřeme olejem i shora a skleničkou doprostřed vytlačíme důlek. Ugrilujeme nebo upečeme.
Housku rozpůlíme. Na dolní část položíme listy salátu, potřeme tatarkou a poklademe kolečky cibule. Na ně položíme horké maso, kolečka rajčat a červené řepy. Přikryjeme horní polovinou a podáváme.
zdroj: Spolu u stolu (Albert)
Přidáno: 20.9.2014