Zabalená sekaná s vejcem
Ingredience
těsto: 400 g hladké mouky, 200 g másla, 10 g cukru, 70 g vajec (2 menší), 85 g vody, 12 g soli
sekaná: 450 g mletého vepřového masa, 150 g mletého hovězího masa, 100 g mletého uzeného masa, 2 rohlíky, 100 g mléka, 50 g cibule, 30 g česneku, 1 vejce, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, bylinky
6-8 vajec uvařených natvrdo
1 vejce na potření
Postup
Z mouky, soli, cukru a másla vypracujeme drobenku. Krátce zapracujeme vejce a vodu. Těsto necháme v lednici 30 minut zakryté fólií odpočinout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalejeme je mlékem a necháme mléko vsáknout.
Maso s vejcem, posekanou cibulí a rozmačkaným česnekem důkladně promícháme a zpracujeme na kompaktní hmotu. Ochutíme ji solí a kořením, nakonec krátce vmícháme navlhčené rohlíky.
Sekanou rozprostřeme na vhlký papír na pečení a vytvarujeme do obdélníku.
Doprostřed naskládáme vejce, kterým jsme seřízli špičky, těsně vedle sebe.
Vejce překryjeme sekanou a vytvarujeme pevný válec.
Těsto rozválíme na obdélník, doprostřed položíme šišku sekané a pevně ji zabalíme do těsta. Pro lepší slepení kraje těsta potřeme vodou.
Zabalenou sekanou uložíme na plech s papírem na pečení a ozdobíme ji ozdobami vykrájenými ze zbylého těsta.
Všechno potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme 20 minut při 200°C, pak ztlumíme na 180°C a dopečeme dozlatova.
zdroj: www.ceskatelevize.cz/porady/12309875102-pece-cela-zeme/
Přidáno: 20.2.2020