Dušená mrkev

Ingredience

1 kg mrkve, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, špetka strouhaného muškátového oříšku, 1 kelímek (150 g) zakysané smetany

Postup

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka.

V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme mrkev a za častého míchání opečeme, až mrkev pustí barvu.

Zaprášíme moukou a chvíli společně mícháme. Pak podlijeme vodou (cca 400 ml), osolíme, osladíme, promícháme a dusíme doměkka (15-20 minut).

Až je mrkev měkká, přidáme muškátový oříšek, smetanu a krátce necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme.

Podáváme s vařenými bramborami a vařeným vejcem nebo opečenou uzeninou.

Dušená mrkev
Dušená mrkev

Přidáno: 11.7.2014