Dýňové muffiny
Ingredience
2 vejce, 1 necelý hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 necelý hrnek dýňového pyré, 100 g másla, 2 hrnky hladké mouky, 1 lžička sody
1 hrnek - 250 ml
krém: 125 g mascarpone, 100 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce moučkového cukru
Postup
Kousek dýně nakrájíme na kostky, podlijeme troškou vody a podusíme doměkka (cca 20 minut). Pak rozmačkáme vidličkou na kaši nebo rozmixujeme a necháme vychladnout.
Celá vejce s oběma cukry ušleháme do pěny. Přidáme vlažné rozpuštěné máslo a dýňové pyré, krátce zašleháme.
Nakonec přidáme mouku smíchanou se sodou a promícháme.
Těsto rozdělíme do 12 košíčků a upečeme v troubě vyhřáté na 190°C, trvá to asi 20 minut (zkusíme špejlí).
Do vychladlých muffinů vyhloubíme důlek děrovačem na muffiny nebo malinkou lžičkou.
Důlky naplníme krémem a ozdobíme jím i povrch.
Krém: Do misky vložíme mascarpone, zasypeme cukrem, zalijeme smetanou a společně ušleháme na hladký hustý krém.
Ozdobené muffiny skladujeme v ledničce.
Přidáno: 18.10.2015