Ratatouille 2
Ingredience
1 větší lilek, 2 malé cuketky, po půlce papriky červené, žluté a zelené, 8 malých rajčátek, 2 červené cibule, 5 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sušeného oregana, 1 lžíce sušených provensálských bylinek, olivový olej, 3-5 lžic balzamikového octa
Postup
Všechnu zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na půlkolečka, cuketky na kolečka, cibule na osminky, papriky na čtverečky, rajčátka rozpůlíme a česnek posekáme nadrobno.
V hlubší pánvi nebo kastrolu s nepřilnavým povrchem zahřejeme trochu oleje. Do horkého naskládáme půlkolečka lilku a z obou stran je opečeme dozlatova. Pak je z pánve vyjmeme do misky.
Do pánve kápneme další olej a stejným způsobem opečeme dozlatova kolečka cuket. Opečená přemístíme do misky k lilku.
Pokud v pánvi není olej, přidáme další, nasypeme nakrájené papriky a za občasného promíchání je opět opečeme a pak přednáme do misky k lilku a cuketám.
Do pánve kápneme další olej, nasypeme cibuli a za častého míchání necháme zesklovatět. Pak přisypeme česnek, a jakmile začne vonět, přidáme rozpůlená rajčátka a dál opékáme.
Až rajčata pustí tekutinu, obsah pánve osolíme, opepříme a přidáme oregano i provensálské bylinky.
Promícháme a vrátíme do pánve všechnu opečenou zeleninu z misky.
Dochutíme octem, promícháme a podle potřeby dosolíme. Necháme 3-4 minuty společně podusit.
Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme s opečenými krajíčky toustového chleba.
Přidáno: 26.6.2018