Meruňková bublanina s mákem

Ingredience

2 vejce, 130 g krystalového cukru, 20 g třtinového cukru s příchutí rumu (nebo vanilkového), 100 ml oleje, 100 ml mléka, 100 g hladké špaldové mouky, 80 g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička prášku do pečiva, 50 g solamylu, 2 lžíce nemletého máku

Postup

Omyté a suché meruňky zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky.

Z celých vajec a obou druhů cukru ušleháme hustou světlou pěnu.

Do pěny zašleháme nejdříve olej a pak mléko.

Nakonec vsypeme mouku smíchanou se solamylem, solí, mákem a práškem do pečiva a vařečkou umícháme hladké těsto.

Těsto nalejeme do vymazané a vysypané koláčové formy nebo pekáčku, poklademe meruňkami a upečeme (190°C, cca 30 minut, zkusíme špejlí).

Přidáno: 6.7.2018