Ovocný dort s mascarpone
Ingredience
korpus: 8 vajec, 320 g krystalového cukru, 320 g hladké mouky, 8 lžic oleje
krém: 600 g mascarpone, 500 g smetany ke šlehání, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu
na dokončení: rum, ovoce, případně čokoládové ozdoby
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Pak do sněhu vešleháme žloutky a nakonec olej.
Vařečkou zlehka vmícháme prosátou mouku.
Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm), jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.
Pečeme při 190°C asi 35 minut.
Krém: do mísy nalejeme smetanu, přidáme mascarpone, cukr, extrakt a ušleháme hladký hustý krém.
Vychladlý korupus dvakrát vodorovně prokrojíme. Pláty pokropíme rumem a promažeme krémem.
Zbytkem krému potřeme povrch dortu a cukrářským sáčkem nastříkáme ozdobný okraj.
Nakonec dort ozdobíme ovocem.
Přidáno: 27.6.2020