Ovocný dort s mascarpone

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g krystalového cukru, 320 g hladké mouky, 8 lžic oleje

krém: 600 g mascarpone, 500 g smetany ke šlehání, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu

na dokončení: rum, ovoce, případně čokoládové ozdoby

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Pak do sněhu vešleháme žloutky a nakonec olej.

Vařečkou zlehka vmícháme prosátou mouku.

Těsto urovnáme do formy (průměr 26 cm), jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení.

Pečeme při 190°C asi 35 minut.

Krém: do mísy nalejeme smetanu, přidáme mascarpone, cukr, extrakt a ušleháme hladký hustý krém.

Vychladlý korupus dvakrát vodorovně prokrojíme. Pláty pokropíme rumem a promažeme krémem.

Zbytkem krému potřeme povrch dortu a cukrářským sáčkem nastříkáme ozdobný okraj.

Nakonec dort ozdobíme ovocem.

Přidáno: 27.6.2020