Gulášovka

Ingredience

400 g hovězího předního masa (kližka, krk), 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika - sladká i pálivá, majoránka, česnek dle chuti, 3-4 brambory

Postup

Omyté a osušené maso pokrájíme na malé kostičky.

Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme.

Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l). Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu.

Až je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor.

Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a dále už nevaříme.

Gulášovka
Gulášovka

Přidáno: 19.11.2011