Roláda s čokoládovým krémem

Ingredience

6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky
krém: 150 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 čokoládový pudink + 300 ml mléka, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce kakaa
poleva: 70 g ztuženého tuku (iva, omega), 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Pak zašleháme žloutky a nakonec krátce vešleháme mouku.

Těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10 minut.

Ihned po upečení plát stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny, po lžících zašleháme pudink a nakonec vlažnou čokoládu.

Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a srolujeme. Uložíme do ledničky.

Ztužený tuk necháme rozpustit, přidáme mléko, prosátý cukr s kakaem, vymícháme hladkou polevu a potřeme jí roládu. Krájíme po důkladném ztuhnutí v ledničce.

Roláda s čokoládovým krémem
Roláda s čokoládovým krémem

Přidáno: 15.3.2015