Srnčí guláš

Ingredience

750 g srnčího předního masa, 3 velké cibule, olej, sůl, mletý pepř, drcený kmín, mletá paprika, majoránka, 2 lžíce rajského protlaku, 500 ml srnčího vývaru, 2-3 lžíce zásmažky

Postup

Na troše rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na kousky pokrájené maso a za stálého míchání opečeme do ztmavnutí.

Opepříme, okmínujeme, osolíme, přidáme papriku, protlak, krátce ještě všechno společně orestujeme a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

Až je maso měkké, přidáme majoránku, zásmažku a ještě 15 minut povaříme.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo pečivem. Na talíři ozdobíme kolečky cibule.

Vývar: srnčí žebra, případně jiné kosti a nekvalitní odřezky masa zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme koření - bobkový list, kuličky nového koření, pepře a jalovce, a pomalu vaříme cca 2-3 hodiny, podle toho, jak silný vývar chceme. Během vaření odebíráme pěnu, která se tvoří při vaření. Hotový vývar scedíme. Pokud máme vývaru více, vychladlý rozdělíme do umělohmotných lahví a zmrazíme. Používáme na podlévání při přípravě srnčího masa.

Srnčí guláš
Srnčí guláš

Přidáno: 22.7.2012