Špaldové sušenky

Ingredience

350 g špaldové mouky hladké, 1 lžička prášku do pečiva, 120 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce jemně strouhané pomerančové kůry, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 velké vejce (nebo jedno malé a jeden žloutek), 150 g másla

Postup

Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké měkké těsto. Zabalené je necháme 30-60 minut odpočinout v chladu.

Na lehce pomoučeném vále těsto po částech rozválíme a vykrájíme libovolné tvary. Pokud máme sušenková razítka, před vytlačením vzorku povrch těsta lehce poprášíme moukou (aby se razítko po zatlačení nepřilepilo).

Pečeme na plechu s papírem na pečení při 200°C 8-9 minut.

Přidáno: 30.10.2019