Chlebíčky s řepou a matjesy

Ingredience

2 červené řepy velikosti grepu, 280 g bílého skyru, 1 lžička dijonské hořčice, sůl, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 2 lžíce jablečného octa, 4 vejce natvrdo nebo nahniličku, 1 bílá cibule, 50 g kaparů, matjesy v oleji, hrst čerstvého kopru, 8 krajíců chleba

Postup

Řepu uvaříme doměkka (cca hodinu) a necháme vychladnout.

Vychladlou řepu nastrouháme najemno. Přidáme k ní skyr, hořčici, rozmačkaný stroužek česneku, ocet, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

Vejce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Matjesy překrájíme na menší kousky, kopr natrháme na kousky, kapary scedíme a oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka.

Krajíce chleba opečeme nasucho, potřeme řepovou pomazánkou a ozdobíme vejci, kousky matjesů, cibulí, kapary a koprem.

zdroj: magazín Albert (mírně upraveno)

Přidáno: 22.2.2020