Dušená kořeněná krkovička

Ingredience

4 plátky vepřové krkovice, sůl, mletý pepř, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžičky mleté papriky (podle chuti můžeme zkombinovat sladkou a pálivou), 2 lžičky mleté kurkumy, 1 lžička sušeného oregana, 4 lžíce oleje, 1 větší cibule

Postup

Cibuli oloupeme a nakrájíme.

Maso z obou stran osolíme a opepříme.

Mouku smícháme s paprikou, kurkumou a oreganem. Ve směsi obalíme maso, pěkně ho do mouky přitlačíme.

Pomoučené plátky masa krátce prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme je a udržujeme v teple.

Do pánve po opečení masa nasypeme cibuli a za stálého míchání ji osmažíme. Jakmile začne měnit barvu, naskládáme na ni maso a podlejeme je malým množstvím vody (asi do poloviny výšky masa).

Pod pokličkou maso dusíme do změknutí (cca 45 minut).

Podáváme s bramborami, rýží, těstovinami, ...

Přidáno: 20.12.2020