Nudličky ve sladkokyselé omáčce
Ingredience
700 g vepřové pečeně nebo kýty, 2 lžíce solamylu, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, mletý pepř, 1 mrkev, 1 žlutá paprika, 2 cibule, olej
omáčka: 1 plechovka rajčat, 100 ml bílého vinného octa, 150 g cukru, 3 lžíce sojové omáčky, sůl, 2 lžíce solamylu + 250 ml vody
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a promícháme se zázvorem a solamylem. Necháme chvíli odpočinout.
Zatím oloupeme a nakrájíme cibuli na půlkolečka, očištěnou mrkev na kolečka a papriku zbavenou jádřince na kousky.
Obsah plechovky s rajčaty rozmixujeme dohladka.
V trošce vody rozmícháme solamyl a doplníme na 250 ml.
V pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a maso na něm prudce opečeme dozlatova. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
Do pánve kápneme nový olej a na něm orestujeme cibuli, papriku a mrkev do mírného změknutí (zelenina by měla zůstat mírně křupavá). Zeleninu vyjmeme a přidáme k masu.
Do pánve nalijeme rozmixovaná rajčata, ocet, přidáme cukr, sojovou omáčku a osolíme. Přivedeme k varu. Přilijeme vodu se solamylem a opět povaříme. Je-li omáčka příliš hustá, můžeme přilít trochu vody.
Do omáčky vložíme maso se zeleninou a všechno společně ještě pár minut povaříme.
Podáváme s rýží.
Přidáno: 29.5.2016