Plněná bůčková kapsa

Ingredience

1-1,5 kg bůčku bez kosti (nejlepší je špička), asi třetina drůbkové nádivky, sůl, kmín

Postup

Bůček omyjeme a osušíme. Velkým ostrým nožem do něj vyřízneme kapsu, kterou naplníme nádivkou. Otvor zašijeme nebo sepneme jehlou na špízy.

Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Maso z obou stran důkladně osolíme a okmínujeme.

Celý kus uložíme do pekáče kůží dolů. Trošku podlijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po půl hodině maso otočíme kůží nahoru, podle potřeby podlijeme horkou vodou, přikryjeme a vrátíme do trouby. Ztlumíme na 170-180°C a pomalu pečeme další asi 2 hodiny.

Během pečení občas přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme horkou vodou.

Podáváme teplé s libovolně upravenými bramborami (doporučuji lepenici) nebo studené s chlebem, hořčicí či křenem.

Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa
Plněná bůčková kapsa

zdroj: paní Anna Doležalová

Přidáno: 12.1.2013