Mraky

Ingredience

těsto: 200 ml vody, špetka soli, 150 g sádla, 150 g hladké mouky, 6 vajec
krém: 200 g másla, 120 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr, 500 ml mléka, 50 ml rumu, 1 a 1/2 vanilkového pudinkového prášku

Postup

V hrnci zahříváme vodu se solí a sádlem, až se sádlo rozpustí. Přivedeme k varu a do vařící vsypeme naráz mouku a rozmícháme. Plamen ztlumíme na slabo a za stálého míchání "odpalujeme těsto", dokud nevznikne hladká hmota, která se nelepí na stěny hrnce. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vlažného těsta vmícháme důkladně jedno po druhém celá vejce. Vzniklé těsto natřeme na dva plechy vyložené papírem na pečení. Postupně vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, po 10 minutách ztlumíme na 150°C a dalších deset minut dosušíme.
Z mléka, rumu (ten vlijeme do mléka) a pudinkového prášku uvaříme pudink. Vmícháme vanilkový cukr a necháme vychladnout (občas promíchat, ať se neutvoří škraloup). Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a postupně po lžících vešleháme vychladlý pudink. Na jednu upečenou placku natřeme rovnoměrně krém, přiklopíme druhou plackou, lehce přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním pocukrujeme.

Mraky

Přidáno: 3.11.2007