Vaječná sedlina

Ingredience

4 vejce, sůl, mletý pepř, špetka strouhaného muškátového oříšku, 6-7 lžic smetany nebo mléka, hrstka pažitky posekané nadrobno

Postup

Do pekáče nalijeme vodu a vložíme do trouby vyhřáté na 140°C.

Celá vejce a smetanu nebo mléko rozšleháme ruční metličkou. Osolíme, okořeníme a vmícháme pažitku.

Vejce nalijeme do zapékací misky vymazané máslem a misku vložíme do pekáče s horkou vodou v troubě. Pečeme do ztuhnutí vajec, asi 20 minut.

Misku s hotovou sedlinou vyjmeme z vody a necháme vychladnout (aspoň částečně, snadněji se pak vyklopí) a sedlinu vyklopíme.

Nakrájíme na kostičky (nebo jiné libovolné tvary, třeba kytičky nebo srdíčka vykrajovátkem na cukroví).

Používáme jako vložku do vývaru.

Vaječná sedlina
Vaječná sedlina
Vaječná sedlina
Vaječná sedlina
Vaječná sedlina

Přidáno: 28.3.2015