Kávové nanuky
Ingredience
0,5 hrnku uvařené vychlazené silné kávy, 0,5 hrnku smetany ke šlehání, cukr (není nutné)
Postup
Kávu i smetanu rozdělíme na dvě nestejně velké části.
Do tvořítek na nanuky nalijeme po 1-2 lžičkách kávy a dáme na cca hodinu zamrazit.
Smícháme menší část kávy s větší částí smetany a větší část kávy s menší částí smetany. Tím získáme dvě "kávy" různého odstínu. Každou osladíme (nebo neosladíme) podle vlastní chuti.
Do tvořítek na ztuhlou kávu rozdělíme tmavší tekutinu a znovu dáme do mrazničky ztuhnout. Pozor, ať neztuhne moc, nešlo by tam pak zabodnout držátko.
Až je střední vrstva tuhá, rozdělíme nejsvětlejší část a zabodneme dřívka nebo jiná držátka (musí se zapíchnout do prostřední ztuhlé části, protože ta horní je v tuto chvíli tekutá).
Všechno uložíme do mražáku na několik hodin.
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
Pokud hned nekonzumujeme, zabalíme do fólie a skladujeme v mražáku.
4 ks
Přidáno: 10.7.2015