Mojito nanuky
Ingredience
100 g třtinového cukru, 100 ml vody, 400 ml perlivé vody, 1 citron, 3-4 limetky, velká hrst čerstvé máty, 3-4 lžíce bílého rumu
Postup
V rendlíku na mírném plameni zahříváme vodu s cukrem. Až se cukr rozpustí, přivedeme k varu, přidáme mátové lístky a povaříme 4-5 minut. Odstavíme a necháme 30 minut louhovat.
Pak sirup přecedíme a necháme úplně vychadnout.
Nakonec k sirupu přilijeme perlivou vodu, šťávu vymačkanou z citronu a limetek a rum (pozor, čím více rumu přidáme, tím hůře budou nanuky mrznout, alkohol má nižší teplotu tuhnutí než voda).
Promícháme, naplníme nanukové formičky, do každé vložíme 1 nebo 2 lístky máty a zavíčkujeme. Dáme mrazit minimálně na 12 hodin.
Při vytahování nanuků není třeba nahřívat, stačí zatáhnout za držátko.
12 ks
Přidáno: 22.7.2015