Opilé melounové nanuky
Ingredience
600 g dužniny vodního melounu zbavené jadérek, 6 lžic cukrového sirupu, šťáva z velkého citronu, 5-6 lžic bílého rumu, čerstvé lístky máty, kousek melounu navíc
Postup
Meloun nakrájíme na kousky, zalijeme citronovou šťávou, cukrovým sirupem, rumem a všechno společně dohladka rozmixujeme.
Ze zbylého melounu nakrájíme úzké špalíčky o trošku kratší než jsou nanukové formičky.
Do každé nádobky vložíme dva melounové špalíčky, přidáme pár lístků máty a dolijeme rozmixovanou směsí.
Zavíčkujeme a dáme na několik hodin zmrazit (s alkoholem to bude trvat déle, nechávám přes noc).
Tvořítka s hotovými zmrzlými nanuky na 10-15 s ponoříme do horké vody a nanuky zlehka vytáhneme ven.
16 ks
Cukrový sirup: 60 g vody a 60 g krystalového cukru společně povaříme 3-4 minuty. Necháme vychladnout. Pokud děláme nanuky častěji, můžeme si sirupu uvařit větší množství a skladovat v ledničce.
Přidáno: 11.8.2015