Špaldové bagety
Ingredience
těsto: 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 2 hrnky špaldové hladké mouky, 2 lžičky instatního droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje, 1,25 hrnku vlažné vody
na povrch: bílek, semínka
Postup
V míse smícháme všechny suroviny na těsto. Až se důkladně spojí, vyklopíme těsto na pomoučený vál a rukama ho pořádně propracujeme.
Vrátíme je do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout, asi hodinu.
Nakynuté těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly.
Z každého vyválíme bagetu na šířku plechu.
Naskládáme je na plech s papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme dokynout, 20-25 minut.
Nakynuté bagety potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Teplotu hned ztlumíme na 220°C a pečeme 25 minut.
Přidáno: 31.12.2019