Čokoládová kolečka
Ingredience
těsto: 140 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 70 g mletých ořechů, 20 g kakaa, špetka skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, 140 g másla
na slepení: 150 g mléčné čokolády
na ozdobu: čokoládová poleva, marcipán
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto. Zabalíme je do fólie a necháme odpočinout v ledničce.
Těsto rozválíme na pomoučeném vále, vykrájíme kolečka a upečeme je ve vyhřáté troubě na plechu s papírem na pečení (180°C, 8-10 minut).
Vychladlá kolečka slepujeme po dvou rozpuštěnou čokoládou.
Každý kousek z jedné strany namočíme do čokoládové polevy a ozdobíme libovolným tvarem, vykrojeným z rozváleného marcipánu.
Přidáno: 15.12.2017