Lískooříškové cukroví
Ingredience
těsto: 200 g jemně mletých lískových oříšků, 170 g moučkového cukru, 1 vejce
krém: 125 g másla, 100 g salka, 1 lžíce rumu
čokoládová poleva na ozdobu
Postup
Oříšky, cukr a celé vejce zpracujeme rukama v měkké těsto.
Na vále posypaném moučkovým cukrem je rozválíme na tloušťku 3-4 mm a vykrajovátkem vykrájíme kolečka nebo oválky.
Pečeme na plechu s papírem na pečení při 160°C 15-20 minut. Po vytažení z trouby je necháme na plechu dojít.
Změklé máslo ušleháme do pěny, do které postupně po lžících zašleháme salko a rum.
Na polovinu upečených kousků nastříkáme cukrářským sáčkem krém a přikryjeme ho kouskem bez krému.
Nakonec cukroví ozdobíme rozpuštěnou polevou.
Přidáno: 21.12.2019