Býčí oči
Ingredience
těsto: 165 g hladké mouky, 85 g moučkového cukru, 0,5 lžičky prášku do pečiva, špetka soli, 9 g kakaa, 2 žloutky, 85 g másla
krém: 60 g hořké čokolády, 60 g smetany ke šlehání, 1 lžička pšeničného nebo kukuřičného sirupu
dále: meruňková marmeláda, moučkový cukr
Postup
Na vál prosijeme mouku s práškem do pečiva, cukrem a kakaem. Přidáme sůl, žloutky, máslo a vypracujeme hladké měkké těsto. Zabalíme a uložíme na hodinu do ledničky.
Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku 4 mm a vykrájíme kolečka cca 5 cm v průměru.
Skládáme je na plech s papírem na pečení.
Z poloviny koleček vykrojíme středy.
Pečeme při 175°C 10 minut.
Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou, vždycky jedno celé a jedno vykrojené.
V kastrůlku přivedeme k varu smetanu se sirupem. Odstavíme a vsypeme na kousky rozlámanou čokoládu.
Jemně mícháme, až vznikne hladký lesklý krém.
Krémem naplníme dutiny a necháme vychladnout.
Nakonec můžeme přizdobit moučkovým cukrem.
Přidáno: 16.3.2016