Krupicový dort

Ingredience

korpus: 3 balíčky kakaových bebe sušenek (á 130 g), 130 g změklého másla, 2 lžíce rumu

náplň: 1 litr mléka, špetka soli, 1 hrnek krystalového cukru, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku (40 g), 5 plných lžic dětské krupičky, 1 lžíce másla

na povrch: meruňky (nebo jiné libovolné ovoce), 1 citronová galaretka (nebo jiná)

Postup

Sušenky rozdrtíme nebo nastrouháme. Přidáme k nim máslo, rum a rukama promneme. Tuto hmotu nasypeme do dortové formy (23 cm) a upěchujeme.

Trochu mléka nalijeme do hrnku, zbytek do hrnce a zahříváme. V mléce v hrnku rozmícháme dohladka pudinkový prášek a vlijeme do mléka v hrnci.

Osolíme, přidáme krupičku a cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Ke konci vmícháme máslo.

Kaši nalijeme do formy na sušenkový základ a urovnáme. Necháme vychladnout.

400 ml vody přivedeme k varu. Odstavíme a nasypeme do ní galaretku. Mícháme, dokud se galaretka zcela nerozpustí. Necháme ji za občasného promíchání vychladnout.

Na vychladlou krupicovou hmotu nalijeme tenkou vrstvu vlažné galaretky a na ni naskládáme ovoce. Vložíme do ledničky a necháme zatuhnout.

Pak zalijeme zbytkem galaretky a necháme přes noc ztuhnout v ledničce.

Ztuhlý dort opatrně objedeme nožem a odstraníme boční část formy.

Zdroj: www.toprecepty.cz (upraveno)

Přidáno: 6.7.2016