Nepečený cheesecake

Ingredience

300 g ovesných sušenek, 100 g másla, 400 g tvarohu (z vaničky), 200 g moučkového cukru, 5 lžic citronové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 20 g práškové želatiny + 4 lžíce vody

drobné ovoce na ozdobu

Postup

Sušenky rozdrtíme (nebo pomeleme) na jemnou drť. Pak k nim nalejeme rozpuštěné máslo a vařečkou důkladně zpracujeme dohromady.

Dno formy (průměr 26 cm nebo trošku menší) vyložíme papírem na pečení. Sušenkovo-máslovou drť nasypeme do formy, rovnoměrně rozhrneme a pevně udusáme. Takto připravenou formu vložíme do ledničky.

Želatinu zalejeme vodou a necháme 10 minut nabobtnat.

V misce smícháme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou.

V jiné misce ušleháme smetanu dotuha.

Nabobtanou želatinu za stálého míchání zahříváme na plotýnce, až je zcela tekutá.

Tvaroh smícháme se šlehačkou.

Do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohovo-šlehačkového krému a toto pak přidáme k ostatní hmotě. Důkladně rozmícháme a krém urovnáme do formy na sušenkový základ.

V ledničce necháme přes noc ztuhnout.

Před podáváním ozdobíme ovocem.

Přidáno: 19.7.2019