Nepečený cheesecake
Ingredience
300 g ovesných sušenek, 100 g másla, 400 g tvarohu (z vaničky), 200 g moučkového cukru, 5 lžic citronové šťávy, 400 ml smetany ke šlehání, 20 g práškové želatiny + 4 lžíce vody
drobné ovoce na ozdobu
Postup
Sušenky rozdrtíme (nebo pomeleme) na jemnou drť. Pak k nim nalejeme rozpuštěné máslo a vařečkou důkladně zpracujeme dohromady.
Dno formy (průměr 26 cm nebo trošku menší) vyložíme papírem na pečení. Sušenkovo-máslovou drť nasypeme do formy, rovnoměrně rozhrneme a pevně udusáme. Takto připravenou formu vložíme do ledničky.
Želatinu zalejeme vodou a necháme 10 minut nabobtnat.
V misce smícháme tvaroh s cukrem a citronovou šťávou.
V jiné misce ušleháme smetanu dotuha.
Nabobtanou želatinu za stálého míchání zahříváme na plotýnce, až je zcela tekutá.
Tvaroh smícháme se šlehačkou.
Do želatiny vmícháme 2 lžíce tvarohovo-šlehačkového krému a toto pak přidáme k ostatní hmotě. Důkladně rozmícháme a krém urovnáme do formy na sušenkový základ.
V ledničce necháme přes noc ztuhnout.
Před podáváním ozdobíme ovocem.
Přidáno: 19.7.2019