Šlehačkovo-jahodový dezert

Ingredience

250 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 1 želatinový ztužovač, 150 g jahod ( i mražené), dětstké piškoty

Postup

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Vmícháme rozmačkané jahody. Želatinový ztužovač rozmícháme podle návodu na sáčku ve 100 ml vody (použila jsem jahodovou šťávu) a po částech vmícháme jahodovou šlehačku.
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo folií, naplníme hmotou a poklademe piškoty. Přečnívající části alobalu překryjeme přes piškoty, zlehka přimáčkneme a dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlé vyklopíme a krájíme na kousky. Na talíři přelijeme rozmačkanými jahodami a ozdobíme pusinkou šlehačky (není nutné).

Šlehačkovo-jahodový dezert
Šlehačkovo-jahodový dezert
Šlehačkovo-jahodový dezert
Šlehačkovo-jahodový dezert

Přidáno: 18.10.2008