Kuře po semilsku
Ingredience
4 kuřecí stehna, 2 plechovky bílých fazolí v rajčatovém nálevu, 3-4 lžíce rajského protlaku nebo kečupu, 1 lžíce worcestrové omáčky, 2-3 stroužky česneku, 2 menší cibule, sůl, mletý pepř, kousek másla
Postup
Stehna omyjeme, osušíme a ze všech stran osolíme.
Do pekáče vylijeme obsah obou plechovek. Přidáme protlak nebo kečup, worcestrovou omáčku, nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a promícháme.
Do tohoto základu uložíme stehna a na každé položíme pláteček másla.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé klínky a rozložíme kolem masa.
Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Po půl hodině odkryjeme a dopečeme doměkka. Během pečení občas stehna přelijeme okolní omáčkou.
Podáváme s chlebem nebo bramborami.
zdroj: paní Anna Niedermajerová
Přidáno: 6.8.2016