Pikantní krůtí nudličky
Ingredience
1 kg krůtích prsou, 2 vrchovaté lžíce solamylu, 2 menší vejce, sůl, mletý pepř, 1 malá rozdrcená chilli paprička (případně méně nebo více podle chuti), 5 lžic oleje, 1 pórek, 5 lžic bílého vína, 6 lžic sojové omáčky, špetka cukru
Postup
Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky.
Maso v míse smícháme nejdříve se solamylem. Pak přidáme celá vejce, chilli papričku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Necháme cca půl hodiny odpočinout.
Pórek rozkrojíme podélně na čtvrtiny a pak příčně na úzké proužky.
Ve velké pánvi nebo kastrolu rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran prudce opečeme dozlatova.
K opečenému masu přidáme pórek a za občasného zamíchání smažíme, než pórek viditelně zmenší objem.
Potom přilejeme víno, sojovou omáčku, přidáme malinko cukru, promícháme a ještě pár minut podusíme.
Podáváme s bramborovou kaší.
Přidáno: 9.2.2020