Guláš z trouby

Ingredience

1 kg hovězí kližky, 500 g cibule, 150 g anglické slaniny, 2 lžíce sádla, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 150 g rajského protlaku, 2 lžíce gulášového koření

Postup

Maso nakrájíme na kousky, dáme do pekáče a osolíme, opepříme a okmínujeme.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibuli. Když začne růžovět, přidáme k ní na kostičky nakrájenou anglickou a dál za stálého míchání smažíme do ztmavnutí cibule (nespálit!). Odstavíme, vmícháme gulášové koření a obsah pánve zamícháme do masa v pekáči. Přidáme protlak a cca 250 ml vody, promícháme, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme do změknutí masa, občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu (množství upravíme podle požadovaného množství šťávy).
Podáváme s knedlíkem, špeclemi nebo těstovinami.

Guláš z trouby
Guláš z trouby

Přidáno: 8.5.2009