Karamelový s trubičkami
Ingredience
korpus: 9 vajec, 360 g cukru krupice, 9 lžic oleje, 20 g kakaa, 340 g hladké mouky
krém: 500 g másla, 2 sáčky vanilkového pudinku, 800 ml mléka, 1 plechovka karamelového salka, 3 lžíce moučkového cukru
dále: rum, malinový gel, oplatkové trubičky (5 balíčků), lentilky, oříšky v čokoládě, oříšky v jogurtu, ...
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 28 cm. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink a necháme vychladnout.
Změklé máslo s karamelovým salkem vyšleháme do pěny, po částech zašleháme vlažný (ne studený) pudink. Podle chuti dosladíme.
Korpus dvakrát prokrojíme, pláty postupně pokapeme rumem, potřeme malinovým gelem a naplníme krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.
Ztuhlý dort potřeme zbytkem krému na bocích i na horní straně. Na boční stěnu přitiskneme na krém trubičky zkrácené na požadovanou délku a převážeme mašlí. Povrch dortu ozdobíme lentilkami a oříšky v různých polevách.
Přidáno: 24.10.2014