Bábovka s levandulovou vůní
Ingredience
500 g tvarohu (z vaničky), 180 g krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 200 g kukuřičné krupice, 3 lžičky prášku do pečiva, 160 g změklého másla, špetka soli, hrstka květů levandule
Postup
Z bílků a špetky soli ušleháme sníh.
Do mísy vložíme změklé máslo, žloutky a cukr a ušleháme do světlé pěny.
Po částech do ní zašleháme tvaroh.
Potom střídavě vmícháme krupici smíchanou s práškem do pečiva a rozdrobenými levandulovými květy a sníh z bílků.
Těsto urovnáme do vymazané formy a upečeme (190°C, 60 minut).
Upečenou bábovku necháme ve formě 10-15 minut odpočinout a pak ji opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Přidáno: 9.6.2018