Banánový čtveratý s čokoládou

Ingredience

korpus: 8 vajec, 320 g cukru krupice, 8 lžic oleje, 300 g hladké mouky, 20 g kakaa

náplň: 600 g smetany ke šlehání, 125 g banánového zeesanu, 150 g vody, 2 sáčky vanilkového cukru, 150 g hořké čokolády

krém: 120 g másla, 2 lžíce meruňkové marmelády

dále: rum, meruňková marmeláda, marcipán, královská glazura

Postup

Korpus upečeme ve formě 25x25 cm a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.

Vychladlý korpus vodorovně rozkrojíme na tři pláty.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do řídké konzistence (asi jako jogurt). Zeesan rozšleháme ruční metličkou se studenou vodou, přidáme ho ke smetaně a společně ušleháme dotuha.

Do hotové šlehačky vařečkou vmícháme nastrouhanou čokoládu.

Spodní část korpusu pokropíme rumem, potřeme marmeládou a na ni rovnoměrně rozetřeme polovinu náplně.

Na náplň položíme prostřední část korpusu, lehce přitlačíme a postup zopakujeme (rum, marmeláda, druhá polovina náplně).

Nahoru položíme třetí část korpusu, opět přitlačíme a dort uložíme do ledničky ztuhnout, můžeme zatížit prkénkem (aby byl rovný povrch).

Změklé máslo ušleháme s marmeládou dohladka. Tímto krémem potřeme celý povrch ztuhlého dortu a znovu dáme chladit.

Ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem a ozdobíme královskou glazurou.

Přidáno: 14.10.2018