Podzimní listí
Ingredience
korpus: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 5 lžic oleje, 200 g hladké mouky
náplň: 500 g smetany ke šlehání, 100 g banánového zeesanu + 120 ml vody, 100 g hořké čokolády, 2 sáčky vanilkového cukru
krém: 125 g másla, 3 lžíce rybízové marmelády
dále: rum, rybízová marmeláda, modelovací a potahovací hmota, potravinářské barvy
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm s vymazaným a vysypaným dnem. Necháme vychladnout.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme ke smetaně a společně došleháme dotuha. Nakonek vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Vychladlý korpus vodorovně dvakrát rozkrojíme. Jednotlivé části postříkáme rumem, potřeme marmeládou a naplníme šlehačkou.
Lehce přimáčkneme a uložíme do ledničky.
Změklé máslo našleháme společně s marmeládou do hladké pěny. Tímto krémem potřeme celý povrch dortu a znovu necháme v ledničce ztuhnout.
Vychlazený a ztuhlý dort potáhneme obarvenou hmotou a libovolně dozdobíme.
Přidáno: 11.12.2013