Podmáslové bulky

Ingredience

omládek: 100 ml vody, 1 lžička sladěnky nebo medu, 130 g hladké mouky, 15 g čerstvého droždí
dále: 100 ml vody, 120 g kysaného podmáslí, 50 ml oleje, 100 g celozrnné mouky jemně mleté, 330 g hladké mouky, 2 lžičky soli

Postup

Suroviny na omládek necháme v pekárně dobře rozmíchat, pak ji vypnem a necháme 45-60 minut kynout.

Pak přidáme všechno ostatní a necháme vymíchat těsto. Necháme je hodinu kynout.

Nakynuté těsto na pomoučeném vále znovu propracujeme a rozdělíme na 12 stejných kousků. Vytvarujeme z nich bochánky a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

Bulky můžeme ozdobně naříznout paprskovitě žiletkou (není nutné). Necháme na plechu 15-20 minut kynout, pak vložíme do trouby vyhřáté na 190-200°C a upečeme dozlatova (cca 20 minut).

Podmáslové bulky
Podmáslové bulky
Podmáslové bulky

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 17.5.2013