Makový koláč s hruškami
Ingredience
těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 3 lžíce krystalového cukru, 60 g oleje, špetka soli, 300 g polohrubé mouky, 20 g čerstvého droždí
dále: 250 g máku, 350 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce krystalového cukru, špetka skořice, trochu citronové kůry, hrušky
(cca 5 středně velkých), hrstka mandlí
Postup
Těsto zaděláme v pekárně nebo klasicky. Necháme nakynout.
Mléko s cukrem přivedeme k varu, vsypeme pomletý mák a krátce povaříme. Ochutíme skořicí a citronovou kůrou.
Na plechu vyloženém papírem na pečení těsto roztáhneme po celé ploše rukama potřenýma olejem.
Na těsto rozetřeme makovou nádivku a na ni naskládáme na plátky pokrájené hrušky. Posypeme posekanými mandlemi.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 20 minut).
Přidáno: 14.10.2011