Turecká pizza

Ingredience

těsto: 500 g hladké mouky, 7 g (2 lžičky) instantního droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 50 ml olivového oleje, 250 ml teplého mléka

náplň: 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 cibule, velký svazek zelené petrželky, 2 rajčata, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžička římského kmínu, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce olivového oleje, 500 g mletého hovězího masa

Postup

Suroviny na těsto vložíme do mísy a robotem zpracováváme 5 minut. Vznikne měkké pružné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.

Všechny suroviny na náplň kromě masa rozsekáme v mixéru či jiném přístroji nahrubo.

K posekané zelenině přidáme maso a rukama zpracujeme dohromady.

Nakynuté těsto rozdělíme na 8-10 kousků. Náplň rozdělíme na stejný počet dílků, jako máme kousků těsta.

Do trouby vložíme plech a vyhřejeme na 230°C.

Postupně každou část těsta rozválíme na co nejtenčí placku. Položíme na papír na pečení, rozetřeme na ni odpovídající díl náplně a i s papírem sešoupneme do trouby na rozpálený plech.

Pečeme 6-7 minut. Než se pizza upeče, připravíme další. Upečenou vytáhneme z trouby a na horký plech dáme novou pizzu. Takto postupujeme se všemi dalšími.

zdroj: sortedfood.com

Přidáno: 13.5.2016