Letadlo bez mléčné bílkoviny

Ingredience

korpus: 7 vajec, 280 g cukru krupice, 280 g hladké mouky, 7 lžic oleje

krém: 500 g rostlinného roztíratelného tuku (Penny), 800 ml rýžového mléka, 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku, 250 g moučkového cukru

dále: třešňová marmeláda, rum, marcipán (cca 1 kg), potravinářské barvivo, obrázek z jedlého papíru, decor gel

Postup

Korpus upečeme ve formě o průměru 26 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout aby byl vlažný (ne úplně studený).

Tuk ušleháme s cukrem do pěny a po lžících pomalu zašleháme vlažný pudink.

Korpus dvakrát prokrojíme. Jednotlivé pláty pokapeme rumem, potřeme marmeládou a krémem. Zbytkem krému potřeme celý dort zvenku a necháme pořádně ztuhnout v ledničce (ideálně do druhého dne).

Ztuhlý dort potáhneme obarveným marcipánem.

Nahoru přilepíme decor gelem obrázek, uhladíme ho a okraje (aby se nezvedaly) "zajistíme" kolečky vykrojenými z marcipánu.

Dort libovolně dozdobíme.

Přidáno: 22.9.2018