Opilá bábovka s jablky
Ingredience
3 vejce, 150 g krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g másla, 350 g zakysané smetany, 400 g nahrubo nastrouhaných jablek, hrst rozinek
2 lžíce másla + 2 lžíce rumu
Postup
Celá vejce s oběma cukry ušleháme na hustou světlou pěnu.
Vmícháme mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva, rozpuštěné vlažné máslo, zakysanou smetanu, jablka a rozinky.
Těsto urovnáme do vymazané a vysypané formy a pomalu upečeme (180°C, 60-70 minut).
Upečenou bábovku necháme pár minut ve formě. Rozpustíme 2 lžíce másla a vmícháme 2 lžíce rumu.
Bábovku vyklopíme a celou potřeme rumovým máslem.
Po vychladnutí pocukrujeme.
Přidáno: 28.9.2012