Návštěvní kniha

Andulka2 2023-12-21 15:59:54
Ahoj Leni už dlouho jsem nepsala a tak nevím jestli se vůbec přihlásim ,, hodně receptů používám od tebe moc za ně děkuji a přeji veselé Vánoce a šťastný Nový rok ať se ti daří ..
Lenka odpovídá: 2023-12-21 19:23:05
Ahoj Andulko, ráda tě "vidím". Taky ti přeju krásné a pohodové Vánoce a v novém roce jen to nejlepší.
Eva Prágrová 2023-12-07 13:51:38
Zdravím Lenko, přeji Vám krásný předvánoční čas a potřebovala bych poradit, kde jste prosím koupila směs hřebíčku, koriandru, skořice a anýzu, která je v receptu Bezlepkový bílkový chlebíček? Nikde sem nenašla, popřípadě dá se nahradit nebo úplně vynechat? Předem moc děkuji za odpověď. Eva
Lenka odpovídá: 2023-12-13 17:48:29
Dobrý den, Evo, tu směs mi přivezl syn z dovolené někde v cizině, už ani nevím odkud. Klidně bych použila po špetce od každého koření co je tam uvedeno, nebo jakékoliv jiné koření pro sladké pečení. Chlebíček bude určitě dobrý třeba jen se skořicí. Též Vám přeji příjemný adventní čas.
Anna Doležalová 2023-10-11 09:39:29
Zdravím Vás Lenko, co je to gofio? Hledám v bezlepkových receptech a tam jsem na to narazila. Děkuji za odpověď a případné potíže s touto potravinou. Na co si dát pozor. Andula
Lenka odpovídá: 2023-10-24 18:23:59
Dobrý den, Andulko, gofio je tradiční celozrnná mouka pocházející z Kanárských ostrovů. Na rozdíl od naší mouky se dá konzumovat i bez tepelné úpravy. Gofio se vyrábí z celých obilných zrn, která se před rozemletím opraží. Získá tak nezaměnitelnou chuť, zajímavou barvu a velmi dlouhou trvanlivost. Kdysi jsem si ho objednávala na stránkách El Gofio, ale už asi neexistují, protože se mi je nedaří najít. Ale určitě se dá objednat jinde.

Mějte se krásně!

Andula 2 2023-04-07 10:43:56
Ahoj Leni přeji krásné veselé Velikonoce tobě a celé rodině,,, dělám beránka od tebe vyborny
Lenka odpovídá: 2023-04-07 15:49:48
Ahoj Andulko, taky ti přeju příjemné svátky. Ať se ti daří!
Iveta Čížková 2023-04-01 21:00:17
Dobrý den,mohla bych se prosím zeptat z čeho máte udělané rohy na jednom z beránků? Moc děkuji za odpověď Iveta Čížková
Lenka odpovídá: 2023-04-04 16:30:35
Dobrý den, rohy jsou z marcipánu.
Ludmila Kadlecová-Šupová 2023-02-25 09:07:13
Lenko, mohla bys mě, prosím kontaktovat na tel. 777 888 510, nebo emailem kadlecova@gynho.cz. Díky
Hana Knödler 2023-01-05 23:24:55
Lenicko,preji hodne lasky a radosti v tom novem roce 2023,spoustu inspirace pri tom tvem krasnem tvoreni......a spoustu uspechu jak v osobnim zivote tak i v tom profesnim.....no a at se ti ve vsem dari......krasne momenty...zazitky.....a vse krasne co patri k zivotu....AHOJ
Lenka odpovídá: 2023-01-06 21:07:56
Ahoj Hani, děkuji, taky ti přeji v novém roce hodně zdraví a životní pohody. Měj se krásně.
Péťa 2022-12-26 05:42:52
Dobrý den, již jsem vyzkoušela několik Vašich receptů a jídlo se vždy povedlo, máte jich tady opravdu obrovské množství, což je super, protože je vždy z čeho vybírat. Moc si vážím Vaší práce na této stránce a přeji v životě jen samé radostné dny a k tomu pevné zdraví Vám i Vaší rodině.
Lenka odpovídá: 2022-12-27 17:37:22
Dobrý den, děkuji za příjemnou zprávu a též Vám přeji všechno dobré a pevné zdraví.
Eva 2022-12-22 15:10:07
Zdravím Lenko,přeji vám i celé vaší rodině krásné prožití vánočních svátků a do Nového roku hlavně hodně zdraví. Eva
Lenka odpovídá: 2022-12-22 17:34:52
Děkuji, Evo, také Vám přeji příjemné vánoční svátky a nový rok plný zdraví.
Andula 01 2022-12-15 10:49:12
Děkuji moc .
A 2022-12-14 15:16:06
Ahoj Leni moc tě zdravím můžu do tohoto jahodového dortu s kokosem do korpusu dát kakao ?
Lenka odpovídá: 2022-12-14 15:53:39
Ahoj Anduli, určitě můžeš. Kolik dáš kakaa, tolik uber mouky.
Věra Součková 2022-12-07 15:52:45
Leni, prosím o radu, myslíš že bych mohla krehulky péct v silikonové formě.Myslim ten obdélník,kde je třeba 24-30 tvarů. A vymazat tukem? Moc dík za radu a klidné a pohodové adventní dny.
Lenka odpovídá: 2022-12-07 18:44:30
Myslím, že by to mělo jít, jenom nevím, jestli vymazat nebo ne. Asi bych zkusila napřed jenom dvě, jeden důlek bych vymazala, druhý ne, a podle výsledku bych se pak rozhodla, jak dál. Nemám s tím zkušenost, takže nic lepšího poradit neumím. Ať se daří!
Hana Knödler 2022-12-04 15:32:04
Lenicko,preji ti krasnou 2 adventni nedeli,hlavne pohodu,radost ze zivota a spoustu lasky...

A krasne chvile s temi ktere milujes....s tvoji rodinou...AHOJ

Lenka odpovídá: 2022-12-05 18:57:45
Ahoj Hani, taky ti přeju pohodový adventní čas, měj se krásně!
Alena Tarabová 2022-11-08 14:50:25
Ahoj Leni. Zdravím a občas nakouknu, ale poslední dobou už vůbec nepeču. Zdraví mého manžela mě od pečení úplně odřízlo. Zámecký perník vypadá moc hezky a při čtení surovin se mi sbíhají sliny. Měj se moc krásně a těším se na cukrovíčko. To jediné asi budu péct, ale už jen pro rodinu. Alena
Lenka odpovídá: 2022-11-13 08:03:04
Ahoj Ali, ráda tě "vidím". :) Mrzí mě, že máš takové starosti. Jak to bude s vánočním cukrovím nevím, asi budu péct jen staré osvědčené druhy, protože mám též velmi málo času, takže na experimentování ho moc nezbude.

Měj se jak nejlíp to jde, přeju Tobě i manželovi jen to dobré.

Je to tak 2022-11-08 08:23:03
Štrúdl vždy s čárkou a ne kroužkem!
Barbora 2022-11-05 14:53:24
Dobrý den, děkuji. Až později jsem si uvědomila, že ty býčí oči se slepují marmeládou, ale maminka nemá ráda žádné moučníky s marmeládou, tak je péct nebudeme. Ale chtěla jsem se ještě zeptat, jaký tvaroh se má dát do Fešáckého tvarohového koláče? Z vaničky nebo v kostce? Děkuji.
Lenka odpovídá: 2022-11-06 16:35:43
Dobrý den, já dávám v kostce, ale myslím si, že tady by se nic nepokazilo ani vaničkovým. Ať se daří.
Barbora 2022-11-03 21:54:13
Dobrý den, chci si váš recept na Býčí oči upravit do zdravější varianty a nesedí mi tam pšeničný ani kukuřičný sirup. Chci se vás zeptat, jestli bych mohla použít i čekankový sirup. Ten sirup se používá do krému. Díky.
Lenka odpovídá: 2022-11-04 15:43:16
Dobrý den, nevím, s čekankovým sirupem jsem to nezkoušela, takže nemůžu poradit.
Alžběta 2022-10-25 11:58:41
Dobrý den.

Dělala jsem podle Vašeho receptu živáňskou. Vše bylo fajn, až na maso, které mi přišlo tvrdé. Berte to tak, že jsem kuchařka samouk začátečník :), tak jen nějaká rada?? Použila jsem vepř.kýtu, ale pekla jsem to déle, než máte u receptu, ale to by snad vadit nemělo?

Děkuji za odpověď.

Lenka odpovídá: 2022-10-25 17:38:46
Dobrý den, někdy je maso bohužel takové "kvality", že je těžké připravit ho pěkně do změknutí, už se mi to stalo několikrát. Asi by pomohlo péct je ještě o něco déle.