Rychlá tvarohová bábovka
Ingredience
4 vejce, špetka soli, 200 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 200 g másla, 3 lžíce rumu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, hrst čokoládových pecek
Postup
Oddělíme žloutky a bílky.
K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme pevný sníh.
Ke žloutkům přidáme rozdrobený tvaroh, rum, cukr a elektrickým šlehačem rozšleháme dohladka.
Po částech zašleháváme rozpuštěné vlahé máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Přidáme čokoládové pecky a vařečkou zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto urovnáme do formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi hodinu (zkusíme špejlí).
Upečenou bábovku necháme 10-15 minut odpočinout ve formě a pak opatrně vyklopíme. Necháme zcela vychladnout.
Přidáno: 29.6.2014