Žluto-bílý chlebíček
Ingredience
6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 2-3 lžíce kakaa
Postup
Oddělíme žloutky a bílky.
K bílkům přidáme 3 lžíce cukru krupice a jednu lžičku vanilkového cukru a ušleháme pevný sníh.
Ke žloutkům přidáme totéž a ušleháme do husté světlé pěny.
Do každé pěny (bílkové i žloutkové) zlehka vařečkou vmícháme 3 lžíce oleje a 3 lžíce mouky smíchané s půlkou lžičky prášku do pečiva.
Na dno chlebíčkové formy (vymazané a vysypané) rozlijeme žloutkové těsto.
Přes sítko je hustě posypeme kakaem.
Na kakao opatrně rozetřeme těsto bílkové a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 40 minut, zkusíme špejlí.
Po upečení necháme asi 10 minut ve formě a pak vyklopíme.
Po vychladnutí můžeme krájet.
zdroj: časopis Knihovnička Recepty
Přidáno: 13.7.2014