Hlíva na rozmarýnu
Ingredience
500 g hlívy ústřičné, 7 stroužků česneku, pár snítek rozmarýnu, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce másla, 4 lžíce worcestrové omáčky, olivový olej
Postup
V půl litru vody rozvaříme bujón.
Hlívu pokrájíme na kousky, česnek nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme česnek a krátce opečeme. Přisypeme hlívu a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty.
Přidáme rozmarýn, máslo a zaprášíme solamylem. Dobře promícháme, přidáme worcestrovou omáčku, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Podle chuti můžeme přisolit.
Podáváme s pečivem.
Přidáno: 28.4.2010