Ratatouille

Ingredience

1 větší lilek, 2 menší cukety, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 2 červené cibule, 4 rajčata, 4 stroužky česneku, tymián, sůl, mletý pepř, olivový olej

Postup

Rajčata spaříme a oloupeme.

Všechnu zeleninu pokrájíme na přibližně stejně velké kousky.

Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli s česnekem do zesklovatění.

Přidáme lilek a pět minut dusíme. Pak přisypeme papriky s cuketou, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do změknutí.

K měkké zelenině přidáme rajčata, tymián, sůl, pepř, promícháme a dusíme už bez pokličky, až se vydusí téměř všechna voda.

Podáváme s pečivem jako lehký pokrm nebo jako přílohu k masu či rybě.

Ratatouille
Ratatouille

zdroj: Hana Freylichova

Přidáno: 23.9.2011