Čokoládový dort

Ingredience

280 g hladké mouky, 350 g cukru krupice, 7 g jedlé sody, 85 g kakaa, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 3 vejce, 300 ml vody, 250 g majonézy

poleva: 100 g hořké čokolády, 100 g smetany ke šlehání (33%)

Postup

Dno formy (24 cm) vyložíme papírem na pečení.

V jedné misce smícháme všechny sypké suroviny.

Přidáme k nim celá vejce a vodu, promícháme. Nakonec vmícháme majonézu.

Těsto nalejeme do formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 60 minut (zkoušíme špejlí).

Upečený dort vyndáme z formy a na mřížce necháme vychladnout.

Smetanu přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a nasypeme do ní rozlámanou čokoládu. Mícháme, dokud nevznikne hladká poleva.

Vychladlý dort přelejeme polevou a posypeme čokoládovými hoblinkami (nebo ozdobíme jinak).

zdroj: www.ceskatelevize.cz/porady/13247865949-napeceno

Přidáno: 7.2.2020