Karamelové dortíčky
Ingredience
těsto: 250 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 90 g mletých ořechů, 140 g másla, 1 žloutek, 1 necelá lžička skořice, kůra a šťáva z půlky citronu
krém: 120 g másla, několik lžic zkaramelizovaného salka (cca třetina plechovky)
poleva: 1 malý bílek, moučkový cukr, cca 3 lžičky karamelu
Postup
Těsto vypracujeme na vále rukama z uvedených surovin. Rozválíme a vykrájíme kolečka. Upečeme dorůžova (180°C, 5-7 minut).
Máslo vyšleháme do pěny a po lžících zašleháme zkaramelizované salko podle chuti (plechovku salka vařit ponořenou ve vodě 1,5 hodiny a nechat do druhého dne vychladnout, případně můžeme použít koupené zkaramelizované salko).
K bílku (nemusí být celý) prosijeme moučkový cukr a umícháme polevu. Cukru tolik, aby vznikla hustá poleva. Podle chuti vmícháme karamel.
Polovinu vychladlých koleček namočíme do polevy a necháme zaschnout.
Na druhou polovinu koleček nastříkáme krém a přiklopíme kolečkem s polevou. Můžeme libovolně ozdobit.
1 dávka - 52 ks






zdroj: forum.dortomanie.cz
Přidáno: 21.12.2011