Pomerančové kytičky
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 100 g jemně nastrouhané čokolády na vaření, 1 lžička kakaového prášku, 1 žloutek, 220 g másla nebo hery
krém: pudinkový (méně sladký, cca 100 g), pomerančová poleva
dále: pomerančová poleva (koupila jsem hotovou u Malátků - viz jiné odkazy)
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto a necháme v chladu odpočinout.
Rozválíme natenko a vykrájíme kytičky. Upečeme (180°C, 6-7 minut).
Polovinu upečených vychladlých kytiček polijeme pomerančovou polevou (rozehřejeme ve vodní lázni s kouskem 100% tuku).
Ozdobené kytičky slepíme krémem s čistýma.
Krém připravíme tak, že do pudinkového krému zašleháme rozpuštěnou (tekutou) vlažnou polevu, množství podle chuti. Je dost sladká, proto je dobré mít krém oslazený méně.
1 dávka - 60 ks
Přidáno: 18.12.2010