Slepované kokosky
Ingredience
100 g bílků, 200 g krystalového cukru, 1 lžička marmelády, 100 g kokosu, 2 lžíce strouhanky
linecká kolečka, vanilkový krém (nebo jiný podle chuti), pikantní marmeláda, čokoládová poleva
Postup
Bílky s cukrem dáme do menšího hrnce, ten vložíme do většího hrnce s vodou, postavíme na zapnutou plotýnku a mícháme, dokud voda není tak teplá, že v ní neudržíme prst.
Pak vmícháme marmeládu a kokos.
Vytáhneme z vodní lázně, přidáme strouhanku a dobře promícháme.
Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme hromádky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Jakmile kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°-150°C a dosušíme 10-15 minut.
Necháme vychladnout.
Na linecké kolečko vytvoříme krémem koužek a dovnitř vložíme trochu marmelády. Na tento základ posadíme kokosku a dáme ztuhnout do ledničky.
Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
1 dávka - 45 ks
Přidáno: 19.12.2010