Kelímky fantazie
Ingredience
400 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 350 g hořké čokolády
višňový gel, 1 sáček višňové galaretky, koktejlové třešinky, čokoládové ozdoby, asi 125 ml ušlehané smetany
Postup
Galaretku rozmícháme ve 400 ml horké převařené vody (nevařit!) a necháme vychladnout.
Do misky dáme trochu višňového gelu, přilijeme přibližně stejné množství vychladlé galaretky a rozmícháme.
Této hmoty dáme do každého kelímku na dno asi lžíci a v ledničce necháme ztuhnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do ještě teplé vmícháme zakysanou smetanu. Pokud hmota příliš zhoustne, ve vodní lázni ji trochu zahřejeme a tím zřídne. Pak do ní vmícháme ušlehanou šlehačku.
Čokoládovou hmotu rozdělíme do kelímků a opět necháme vychladit.
Znovu si připravíme višňový gel s galaretkou, tentokrát větší množství než poprvé, a na čokoládovou hmotu dáme višňovou vrtsvu.
Po ztuhnutí (v ledničce) ozdobíme šlehačkou, koktejlovou třešní a čokoládovou ozdobou.
20 ks
Přidáno: 19.10.2012