Kelímky fantazie

Ingredience

400 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 350 g hořké čokolády
višňový gel, 1 sáček višňové galaretky, koktejlové třešinky, čokoládové ozdoby, asi 125 ml ušlehané smetany

Postup

Galaretku rozmícháme ve 400 ml horké převařené vody (nevařit!) a necháme vychladnout.

Do misky dáme trochu višňového gelu, přilijeme přibližně stejné množství vychladlé galaretky a rozmícháme.

Této hmoty dáme do každého kelímku na dno asi lžíci a v ledničce necháme ztuhnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Do ještě teplé vmícháme zakysanou smetanu. Pokud hmota příliš zhoustne, ve vodní lázni ji trochu zahřejeme a tím zřídne. Pak do ní vmícháme ušlehanou šlehačku.

Čokoládovou hmotu rozdělíme do kelímků a opět necháme vychladit.

Znovu si připravíme višňový gel s galaretkou, tentokrát větší množství než poprvé, a na čokoládovou hmotu dáme višňovou vrtsvu.

Po ztuhnutí (v ledničce) ozdobíme šlehačkou, koktejlovou třešní a čokoládovou ozdobou.

20 ks

Kelímky fantazie
Kelímky fantazie
Kelímky fantazie

Přidáno: 19.10.2012